Friday, 12 July 2013

RaMaDhAn DaTaNg LaGi... (1434H)

ASSALAMUALAIKUM....

Alhamdulillah,,,bertemu kita lagi dalam bulan Ramadhan yang penuh mulia ini dimana Allah menjanjikan pahala dan ganjaran yang berlipat2 kali ganda kepada hambanya. Ayuh lah kawan2 !!! :) mari kita sama2 memperbanyakkan melakukan amal ibadah serta mencari keredhaan-Nya, InsyaAllah...


Monday, 15 August 2011

peribahasa kaw2 kami.... ops~~ hahaha

mai2... nak ce citer sikit pasal keunikan para pelajar delta batch'94
nak tau tak??? kami berjaya mencipta peribahasa2 yang TAK SAH baharu sampaikan cikgu BM gemar memarahi kami.... maaf cikgu!!! *peace* 
amacam comel tak perangai kitaorang?? LOL... perasan sungguh, so tengoklah hasil product peribahasa kami sekelas selama tahun 2011 nih... huhuhu... ENJOY~

...sedapnye ABC...

peribahasa sebenar " UNKNOWN(masih tidak diketahui) "


yang ni pulak sebenarnya " CELIK IT "
hahaha walaupun kami budak ict yang patut tahu istilah ni, 
tapi kami tetap manusia biasa~ haha ngeks

 comel x kera kat atas nih???... sebijik macam syamil x?? hahaha joking je

peribahasa sebenar: kera di hutan disusukan, anak sendiri mati kelaparan
ingat ye kengkawan... dy "kera" bukan monyet

 hahaha i like this one... huhu pecoh prot den~ eqa nice job

peribahasa sebenar: seperti cendawan tumbuh selepas hujan

hah! nih lagi sorang seng*
boleh pulak dia tulis alah sengal tegal biasa?? ish3

peribahasa sebenar: alah bisa tengal biasa

hahaha..... itu jelah kot kawan2..... yang lain2 lagi nantikan update terbaru kami next time.... btw, jangan ulangi kesilapan kami sekelas ni after this kay?..... tapi yang pasti peribahasa2 ni confirm jadi kenangan "terbaeekk~~" kitaorang... huhuhu... delta batch'94 for ever!!!
-aini-

Tuesday, 5 July 2011

1 murid 1 sukan ma~~

muahahahah......
walaupon penat tapi para pelajar 5 Delta sebulat suara menyokong sahutan 1 murid 1 sukan!!
wohoo!!!
kami sanggup bangun pagi2 pada hari "sabtu!" tok pegi sane n mengeluarkan waste product dari tbuh bdan kami y lame terperap.....
..... hahha... poyos sungguh!......
dgn upaya hajar memecut ke sekolah dgn mtosikal nye.... n sume2 member klas y sanggup dtg.... ramai la gak bilangan kuantiti pelajar y ge skola pd ary y bermakne tuh wlaupon menggangu aktiviti bese ary sabtu ktrang~ iaitu *(fill in the blank sendiri la)*~... tp kire nye 5 del nih ade r gak sumbang kedatangan pd ary sabtu tuh kan... muahahha.... ripple tank lak rase..... bangge ma~~~
y pasti dak pompan sume have fun that day.... but x tao lak pe khabak dak laki waktu tuh.... pe y pasti mesti Pa pegi men petague (<--- ntah camne eje) and aktiviti2 y ckgu wat.... ala2 okay la.... layan jep... zass~~~ y pasti lepas lari 1.5km tuh ktrang bole survive lagi hahhaa.... papepon.... aini still x puas hati sebab x de belon kat skola waktu hari sabtu tu... hahha.... seng!
thats all.... hope tice anisah will be proud of us... huhu hwaiting delta!!!

_aini_

Saturday, 2 July 2011

hari koop smkjp tercinta..

assalamualaikum..hi guys!
29 june 2011 bru ni smkjp de wt ari koop
so byk gakk la aktvt ari tuh..
cm de yg derma darah n de yg wt jualan..
well gerai yg plg laris of coz la gerai cikgu huda
d bntu oleh Fatimah, Hajar, Aini, Wajihah n Eqa..*mncapub!
kuikuikui de yg tlah mnyumbangkn darah mreka
cam Sue, Teha n Piqah..duxx laki xtau r plakk..
yg plg best skali ari tuh de auralife..bestt kott
bleh check kiter ni otak kanan or kiri
then bleh tao kiter ni wane per..
urmm overall sume nyer jln ngn lancar
nih la last kiter clebrate hari koop kt smkjp,.
uwaa~~ sedihnyerr nk tgalkan skola..
usaha tangga kejayaan..hehehe

kpd warge delta..good luck spm oke??
jommm kiterr gemparkan skola ngn result kiter..
oyeahhhhhhhhh!!!!! maju DELTA